Menü Bezárás

Hogyan kezdjük a pálinka főzést?

pálinkafőző

Ha sok gyümölcsfánk van, valamint a rajta lévő rengeteg terméssel nem tudunk mit kezdeni, érdemes belőle pálinkát főzni. A pálinkafőző gépek beszerzése manapság igen egyszerű, mert akár már az interneten is megvásárolhatjuk a jó minőségű, kézzel készített darabokat. A pálinkafőzés igen nagy múltra tekint vissza, hiszen már nagyapáink is főzték ezt a csodálatos nedűt, majd a következő év során kényelmesen el is fogyasztották. A pálinkafőzés egyik nagy előnye, hogy azokat a gyümölcsöket is felhasználhatjuk hozzá, amelyek nem túl jó minőségűek, tehát mondjuk leestek a fáról, vagy éppen túlértek. Minden esetben a folyamat a gyümölcsök összegyűjtésével kezdődik. Általában ez több hétig is eltarthat, hiszen az egyes fajták igen hosszú ideig érhetnek. Minden esetben fontos, hogy a pálinkának szánt gyümölcsöket egy zárt, teljes mértékben tiszta edénybe gyűjtsük, hogy elkezdődhessen a forrás. Ez általában több napig is eltarthat. Egy bizonyos idő eltelte után a gyümölcsökből egy massza lesz, amelyet le kell szűrni, hogy a gyümölcs magjai ne kerüljenek bele a főzetbe, mert ettől keserű lehet.