Menü Bezárás

Diamond Lock váltózárak

Diamond Lock

Az autótolvajok hosszasan felmérik a terepet, még mielőtt kiszemelnék az aktuális gépkocsi áldozatot. A tapasztalat szerint, ha valami komolyabb védelmi rendszert találnak egy kocsiban, akkor inkább továbbállnak.

Egy váltózár már kívülről is könnyen felismerhető, így alapból vizuális védelmet ad az autónak. A magyar gyártó, a világhírű svájci KABA zárbetétjeit használja, melyre itthon építi fel a szinte feltörhetetlen vázat. Az egész váz 60 HRC keménységű felületi edzést kap, mely egy merev és robusztus vázat ad. A zár tüskéje (nyelve) egy 16 milliméter átmérőjű edzett acéltüske. Ezzel a védelmi rendszerrel nem nagyon tudnak mit kezdeni az amatőr autótolvajok.

Hogyan működik?

Egy Diamond Lock váltózár felszerelése roppant egyszerű: keresnünk kell egy beszerelőműhelyt, időpontot kérünk és a helyszínen megtörténik a zár beszerelése. Maga a váltózár felrögzítéséhez, a szakember eltávolítja a kárpitot és műszerfal borítást, majd a gépkocsi kardánalagútjához rögzíti a zárat. Maga a rögzítés szakítócsavarokkal történik. Ez azt jelenti, hogy a váltózárat csak flexeléses technikával lehet eltávolítani. Fontos még megjegyezni, hogy egy váltózár felszerelésével semminemű garancia nem vész el az autóról.

A legtöbb autótípushoz elérhető a Diamond Lock váltózár. Ha régebbi, vagy egyedi autónk van, akkor érdemes személyesen érdeklődni ezen a weboldalon. Ami az árakat illetni, nagyságrendileg 50 ezer forintért kompletten megkapjuk a legtöbb váltózárat (természetesen beszereléssel együtt).