Menü Bezárás

Kutyabarát strand? Fogós kérdés Magyarországon…

bol-dog.hu

Akinek van kutyája, annak minden nyáron problémát jelent, hogy lehűtse kedvencét. Mivel ők nem tudnak úgy izzadni, mint mi, fokozottan ki vannak téve a hőgutának, ráadásul nagyon sok fajtának lételeme a víz!

Mégsem tudunk velük elmenni egy strandra, de még a természetes vizekben is korlátozva van a négylábú kedvencek „bevitele”… Kutyás körökben gyakran hallani, és a Bol-Dog.hu Facebook oldalán is többször tették már fel a kérdést: hová tudunk elmenni kutyusunkkal fürdeni?

Nos, kutyabarát strand nem sok létezik Magyarországon, és ahol van, ott is inkább fél-hivatalosan működik a létesítmény, vagy inkább félrenéznek az illetékesek. Az igény ugyanis hatalmas, egyre több a felelős kutyatartó, a nyarak pedig egyre forróbbak… Persze külföldön egyre-másra nyitnak az ilyen kempingek, nyaralóhelyek, strandok, partszakaszok, de a legtöbben idehaza szeretnénk megoldani a problémát.

A Felelős Kutyatartók Egyesülete (EB OVO) most egy térképen összesítette, hogy Magyarországon hány helyre lehet a kedvenccel együtt bemenni a strandokra. A szervezet összesen 26 strandot talált, de pár létesítménynél rezeg a léc, érdemes tehát indulás előtt rákérdezni, lehet-e vinni a kutyát – írja az Állatportál.

Budapesten egyetlen kutyabarát strand sincs az Origo felmérése szerint, Pest megyében is mindössze egy. A Balatonba a partról nem mehet be kutya, azonban hajóról becsobbanhat egyet úszni…Hmm, érdekes. Az EB OVO hiánypótló térképe szerint keleten eléggé siralmas a helyzet, 10 alatt van az olyan fürdőzőhelyek száma, ahová kutyákkal be tudunk menni, hogy együtt kapcsolódhasson ki az egész család…

Ha azonban sikerült eljutni kedvencünkkel vízpartra, nem árt felkészülni, hogy minden legyen nálunk, ami egy szép naphoz kell. Jó, ha kéznél van egy labda, vagy egy apportfa, amiért a vízbe csobbanhat kutyánk és visszahozhatja. De ha kijött és nincs időnk órákig pihenni a napon, hogy kellően megszáradjon, jó, ha egy saját törölközővel át tudjuk dörzsölni a szőrét. Egy frizbi is jó játék lehet a parton, így akár másokat is be lehet vonni a játékba. Egyedi kutyás ajándék- és használati tárgyak készítésére szakosodott a Bol-Dog.hu, aki azért a gazdikra is gondolt: akár személyre szabott papucsot is készíttethetünk náluk, vagy éppen egy strandtáskát kutyusunk fotójával, amibe minden fontos dolgot belepakolhatunk és semmi másra nem lehet gondunk – csak a megfelelő strand megtalálása! Sok szerencsét!