Menü Bezárás

Ketten a bringán – biztonságos gyerekülés

Amikor kerékpár-túrára készül a család és a gyerek még pici, hogy saját erőből hajtsa meg a kerékpárt, akkor érdemes elgondolkodni egy bringára szerelhető gyermekülésről, amely biztonságos és egyben praktikus megoldás.

Néhányan persze csak legyintenek, mondván: „Az én időmben ez nem volt gond. Apám felültett a csomagtartóra és mégsem lett semmi bajunk. Na jó, majd én csinálok egy ülést!” Rosszabb esetben a kerékpár kormányára ültették a gyerkőcöt. Természetesen ez is egy működő megoldás lehet, viszont akkoriban teljes más volt az élet, és a közlekedés sem volt ennyire pörgős. A gyermek biztonsága az elsődleges szempont, ezért Ön azt szeretné, hogy gyermeke mindig a lehető legbiztonságosabban, legkomfortosabb megoldásokat biztosítsa, és ez akkor is igaz, ha a bicikliről van szó. Ezt figyelembe véve elengedhetetlen egy megbízható, jó minőségű, kényelmes gyermekülés.

Mire is kell figyelni egy kerékpár gyerekülésnél? Mitől lesz biztonságos?

Először is, a minőségi kerékpárra szerelhető gyerekülés több ponton záródó biztonsági övvel van szerelve, ezt a célt szolgálja, hogy a benne ülő kisgyerek ezeket semmiképp ne tudja kikapcsolni.

A második fontos szempont a kiálló csavarok és az éles felületek. Egy megbízható, prémium gyerekülésen semmilyen éles, kiálló felület nem található.

Az sem elhanyagolható, hogy az ülés lábtartó része állítóható és leköthető legyen, így a láb maximálisan védve lesz az üllőktől.

Hol talál minden szempontnak megfelelő kerékpár gyerekülést?

Ha az interneten körbenéz, akkor láthatja, hogy sok kerékpárbolt árul gyermeküléseket, hatalmas a kínálat, de adok egy személyes tippet: A veszprémi Bikeland kerékpárbolt több tucat gyermekülést kínál, így innen kiválaszthatjuk a legjobbat a gyermek számára.