Menü Bezárás

Milyen esetekben segít az ínyplasztika?

Milyen esetekben segít az ínyplasztika?

Az ínysorvadás előrehaladott állapotában megfigyelhető, hogy a kórokozók beágyazódásának hatására a kötőszövet szép lassan elhal, és idővel szinte teljes mértékben eltűnik a fogak körül. Ilyenkor az esetek döntő százalékában már csak az ínyplasztika segíthet, ami egy speciális paradontológiai beavatkozás.

Fogínyrecessziós elváltozások

A fogínysorvadás kezelése csak akkor vezet kielégítő eredményre, ha a páciens időben jelzi a problémát a fogászaton. Amennyiben ez nem történik meg, és a fogak körüli kötőszövet fogyatkozásnak indul, akkor a szakemberek az ínyplasztikát szokták javasolni megoldásként. Ez nem csak esztétikai jellegű beavatkozás, hiszen egészségügyi szempontból sem mindegy, hogy az íny mennyire nyúlik rá a fogakra. Az ínyrecesszió hideg-meleg érzékenységet, fogmosás közbeni fájdalmat, fognyaki szuvasodást és különböző fertőzéseket okozhat. A teljeskörű fogászati szolgáltatásokat nyújtó rendelőben lehetőség van a fognyaki lefutás helyreállítására, ami azt jelenti, hogy a szakemberek visszaépítik a fogínyt a kellő magasságban, ezzel biztosítva a fogak stabilitását.

Öröklött ínyszerkezet

A fogak körüli vékony kötőszövet nem csak a gyulladásos ínybetegségek következményeként, hanem öröklés útján is megjelenhet a szájüregben. Sokan vannak, akik esetében ez egy kedvezőtlen genetikai jellemző, ami már fiatal koruktól fogva problémát okoz számukra. Természetesen ilyen esetben is igénybe lehet venni az ínyplasztikai szolgáltatásokat, például a Denty fogászaton, ahol a szakavatottak csúcskategóriás felszereltségű fogászati rendelőben várják azokat, akik hibátlan mosolyra vágynak. A rendelőről, a fogászati kezelésekről, az árakról, illetve az elérhetőségekről a dentys.hu weboldalon lehet tájékozódni.