Menü Bezárás

Az esővíz gyűjtése gazdaságos és környezetkímélő megoldás

esővíz tartály

Egy fenntartható, környezetbarát kert egyik leghasznosabb tartozéka a csapadékvíz tároló tartály.

Használatával nem csupán a természetnek, hanem a pénztárcánknak is kedvezünk: nagymértékben spórolhatunk a vízszámlán is, ezért sem meglepő, hogy egyre több kertben jelennek meg ezek a zöld tartályok. Az esővíz előnye nem csupán az, hogy ingyen van, hanem általában lágyabb is, mint a gyakran kemény csapvíz, ezért alkalmasabb a növények öntözésére. Emellett használhatjuk autómosásra, de egy esővízszűrő segítségével a megtisztított esővízzel moshatunk, takaríthatunk vagy a WC-t is öblíthetjük. Már csak azért is megéri összegyűjteni az esővizet, hogy az ne okozzon hosszú távon károkat, amikor az épület falai alá folyik, illetve ne tegye tönkre a talajt sem.

Egy 100nm-es háztetőről nagyjából 50-60 m3 esővíz gyűjthető össze évente, ami nem elhanyagolható mennyiség. Ezt sokan szeretnék kihasználni anélkül, hogy akár egyetlen forintot is költenének, ezért egyszerű vödrökkel és hordókkal igyekeznek összegyűjteni a tetőről lezúduló vizet. Ebben az esetben azonban a víz nagyon könnyen bealgásodik, illetve tisztán tartani is nehéz.

Jóval hatékonyabban spórolhat, amennyiben a kínálatunkban megtalálható egyszerű, zöld esővíztartályokat választja.

Az összegyűjtött esővíz tisztaságát nagy mértékben befolyásolja az is, hogy a tető felülete mekkora mértékben szennyezett, azonban erre a problémára nyújtanak megoldást az általunk forgalmazott esőlopók és esővíz szűrők.

A csapadékvíz tároló tartály számára a lehető legjobb hely az esővízcsatorna mellett, esetleg annak közelében van. A könnyű és akadálymentes megközelíthetőség sem elhanyagolható szempont a hely kiválasztásánál, továbbá ajánlott a tartály stabilitását biztosítani egy esővízgyűjtő tartály talp segítségével. A Suni Kft kínálatában ez is megtalálható számtalan másik kiegészítő mellett, ami megkönnyíti az esővíz összegyűjtését, szűrését és felhasználását. Amennyiben bármilyen kérdése merül fel termékeinkkel kapcsolatban, forduljon szakértő munkatársainkhoz, akik készséggel válaszolnak!