Menü Bezárás

A zuhanykabin beépítés többé nem jelenthet gondot

vízvezeték szerelés

A legtöbb, régebbi fürdőszoba még fürdőkáddal van felszerelve, azonban a mai, rohanó világban a legtöbb embernek ritkán van ideje a hosszas fürdőzésre.

A zuhanyzás nem csak sokkal gyorsabb, de ma már tudjuk, hogy egyéb előnyökkel is rendelkezik a fürdéssel szemben. A kutatások szerint még egy viszonylag gyakran tisztított fürdőkád is meglepően sok baktériumot tartalmaz, mivel a nedves környezet, és a vízben található elhalt bőrsejtek ideális terepet jelentenek az elszaporodásukhoz. Ha valakinek érzékeny a bőre, a piszkos kádvíz kellemetlen bőrirritációhoz vezethet, ezért mindenképpen ajánlott a fürdés előtt és után is lezuhanyozni. Nem a véletlennek köszönhetően él ez a szabály a közös használatú fürdőkben is, mivel ezzel a módszerrel a piszok és a baktériumok legjava távozik a testről. Hajmosás esetében szintén javasolt folyó vizet használni, valamint öblítésnél újabb tiszta vizet használni a fürdővíz helyett.

Mindezeknek is köszönhetően egyre többen döntenek úgy, hogy fürdőszobájukban elkerülhetetlen a zuhanykabin beépítés.

Természetesen ilyenkor az első lépés az ideális darab kiválasztása. A zuhanykabin csere alapvetően nem olcsó mulatság, ezért sokan keresik a lehető legolcsóbb, illetve legjobb ár-érték arányú megoldást, azonban rendkívül fontos a megfelelő méret is, hiszen egyrészt a zuhanykabinnak kényelmesen használhatónak kell lennie, másrészt el kell férnie a fürdőszobában. Azt sem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy melyik irányba nyílik az ajtaja, hogy véletlenül se szembesülhessünk olyan, felettébb kellemetlen élménnyel, hogy a zuhanyzó ajtajának kinyitását akadályozza valamilyen bútor vagy berendezési tárgy. Emellett persze a legtöbbeknek a szín és az alapvető megjelenés sem mellékes. Amennyiben megvan az ideális zuhanykabin, már „csak” be kell azt szerelni.

A zuhanykabin beépítése lehetséges házilag, saját kezűleg is, azonban mégis kevesen vállalkoznak rá.

Ennek a legfőbb oka, hogy nem csak munkaigényes, de igényel némi hozzáértést is, és a drága zuhanykabin károsodását a legtöbben inkább nem kockáztatják meg, sem azt, hogy ha valami félresikerül, elárasztják a fél lakást. Amennyiben a zuhanykabinnak része valamilyen, árammal működő extra, például masszázs funkció, nyilvánvaló okokból semmiképpen sem érdemes a kellő szaktudás nélkül belekezdeni a munkába. A lehető legjobb, amit tehet, ha felhív minket, és tapasztalt, szakképzett szerelőink fix áron, minőségi munkát végezve lebonyolítják a szerelést. Mi garantáltan nem késünk, nem tűnünk el hetekre, és attól sem kell tartania, hogy nem vagyunk telefonon sem elérhetőek.