Menü Bezárás

A laminált padló vásárlás aranyszabályai

laminált padló

Annak ellenére, hogy a laminált padló töretlen népszerűségnek örvend, a legtöbb vásárlással kapcsolatos döntés nem elég megalapozott.  Pedig vannak aranyszabályok, amikre figyelni kell.

A laminált padló vastagsága:
Lényeges stabilitásbeli különbség van egy 7 mm, és egy 8 mm vastag laminált padló között. Az az 1 mm nagyon sokat számít a lerakott padló stabilitásában, és az illesztési rendszer kötésében. A 6-7 mm-t érdemes elfelejteni.

A laminált padló kopásállósága:
A laminált padló kopásállóságára mindig oda kell figyelni. 31-es, 32-es kopásállóság otthonra tökéletesen meg fog felelni. Dea kopásállóság mellett a laminált padló hdf sűrűsége is nagyon fontos. 850 kg/m3 alatti sűrűségű laminált padlót érdemes elfelejteni.

A dekoráció variáltsága:
A fa padló azért szép, mert a fa soha nem ismétlődő természetes változatosságát adja vissza. Mivel a laminált padló dekorációja nyomtatással kerül fel, itt elkerülhetetlen, hogy a dekoráció egy idő után ismétlődjön. Min. 20-25 lapos dekor kell ahhoz, hogy a laminált padló ne legyen mű.

Illesztési pontosság:
Az illesztési pontosság is sokat számít. Sajnos nagyon sokszor előfordul, hogy olyan laminált padló kerül a piacra, ami súlyosan el van szabva. Az összeillesztéseknél mm-es különbséges is lehetnek a hosszanti oldalon, ami sajnos elfogadhatatlan. 0,1-0,2 mm-es illesztési pontosság már elfogadható.