Menü Bezárás

Külföldi tulajdonú társaságok könyvvizsgálata

A Focus Audit Kft. blogbejegyzésben a könyvvizsgálat kapcsán nyújt segítséget az érintetteknek. A könyvvizsgáló választása nehéz feladat, különösen külföldi tulajdonú társaságok esetében. Hogy mik a különbségek külföldi tulajdon esetén, hogy mi szükséges a sikeres döntéshez megtudhatjuk a bejegyzésből. A Focus Audit Kft. Külföldi tulajdonú társaságok könyvvizsgálata című cikkéből szemezgettünk.

Társasunk fő profilja a könyvvizsgálat. Az éves beszámolók könyvvizsgáló általi hitelesítésével számos írásunkban foglalkoztunk. Körbejártuk a könyvvizsgálóválasztás módját, a könyvvizsgálati kötelezettséget.
Legújabb írásunk a külföldi tulajdonban álló magyar társaságok könyvvizsgálatával foglalkozik. Körbejárjuk, mi történik, ha a külföldi anyavállalat a konszolidációs körbe be kívánja vonni a hazai leányt. Választ keresünk, hogy milyen többletfeladatok jelentkeznek ilyen esetben a könyvvizsgálat során.

A teljes blogbejegyzés elolvasható a Focus Audit Kft. weboldalán. Könyvvizsgálat, audit, adótanácsadás, IFRS tanácsadás – www.focusaudit.hu