Menü Bezárás

Megbízható, magas minőségű takarmánykeverő-kiosztó kocsik

gravetti etetőkocsi

A takarmányozás minősége rendkívül fontos eleme a szarvasmarha állomány lehető legjobb hús- és tejtermelésének.

Az etetőkocsi ennek köszönhetően kiemelkedő szerepet tölt be a szarvasmarha telepeken. Ezek az úgynevezett takarmánykeverő-kiosztó kocsik az állattartó mezőgazdaság valódi „munkagépei”, hiszen gyakran dolgoznak akár fél napokat is, méghozzá igen nehéz körülmények között. Az etetőkocsik feladata, hogy különböző receptúrák szerinti takarmánykeveréket állítsanak elő homogén (TMR, vagyis Total Mixed Ration) formában, majd azt naponta többször is az állatok elé juttassák.

Számos típusú etetőkocsi van forgalomban, és az, hogy melyik számít az ideális gépnek az adott gazdaság számára, több, különböző paramétertől függ. Ilyen paraméter többek között az épületek közötti közlekedőutak szélessége, a tehénállások, etetőutak elhelyezkedése és természetesen az állatok létszáma.

Mindegyik etetőkocsi a takarmányozás alapvető műveleteinek megfelelően lett megalkotva; ezek a műveletek a kiosztás-adagolás, mérés, aprítás, takarmánykomponensek berakodása, illetve a keverés szállítás közben.

Teljesítmény és tartálytérfogat szempontjából azonban nagy szórás tapasztalható.

A Gravetti Kft. kínálatában traktorok által vontatható takarmánykeverő-kiosztó kocsik találhatóak.

Viszonylag nagy térfogatú (15-60 m3), meglehetősen gyorsan rakodható USA Equipment márkájú takarmánykeverőink különösen népszerűnek számítanak. Különleges kialakítású keverő-aprító csigáinak hála rendkívül egyenletes, homogén keveréket állít elő, aminek előnye, hogy az összes állat tökéletesen egyforma minőségű táplálékhoz jut. Ezeket az etetőkocsikat megrendelésre készítjük, ügyfeleink igényeihez igazítva.

Lisztek, őrölt takarmányok, valamint egyéb porállagú anyagok gazdaságos telepi és közúti szállítására, továbbá annak fluid ürítésére az egyik legjobb választás a DETK 146 típusú takarmánykeverő-kiosztó kocsi. A gép két darab, egyenként 3,75 köbméteres tartállyal rendelkezik.
Cégünk, a Gravetti Kft. immár több, mint egy évtizede a minőségi és időtálló munkaeszközök megbízható beszállítója.